TAN Afdeling Oost  AFDELING OOST

 

Beste TAN-Oost leden en aanhang,

Hierbij een korte kennismaking met onze Dame, mijzelf en mijn dame.

Zelf ben ik blijkbaar al meer dan 30 jaar donateur/lid van de TAN (1989 was mijn oudste bewijs van betaling) maar heb tot op heden nooit een echte klassieke Citroen gehad behalve een kastje vol met vooral TA modellen. In mijn studietijd aan de THT in Enschede had ik een studievriend die een vervent Volvo liefhebber was en toendertijd met een Amazon rondreed. Later werd zijn droom een Marcos met een heuse Volvo motor. Van een echte klassieker kopen werd het nooit iets; we ’emigreerden’ van Twente naar Hellevoetsluis; nabij het walhalla voor mijn werkterrein als beginnend chemisch technoloog. In die tijd keek ik ook rond en vond de TA met zijn klassieke lijnen wel iets voor mij. Het compromis werd toen een wat oudere Volvo 245 met een wel erg mooie leren bekleding. Daarna zijn we als gezin voor mijn werk vaak voor enkele jaren in het buitenland werkzaam geweest en ik herinner me nog dat ik ooit kwijlend bij een prachtige Slough-gebouwde TA stond in Franschhoek (Zuid-Afrika). Vrouwlief was -en is nog steeds- erg praktisch en zag mij dan geregeld langs de Zuid-Afrikaanse wegen staan met deze oldtimer en dat was inderdaad geen goed idee gezien de criminaliteit daar; laten staan dus.

 Nu eindelijk hebben we via een lange aanloop en na enkele Volvo oldtimers bekeken te hebben de TA weer hervonden.                         

We hebben eerst maar eens CAS in Zeeland bezocht want je weet maar nooit en daarna hebben we haar bekeken bij de vorige eigenaar Anton uit Malden bij Nijmegen, daarna op naar de Citromobile waar we nog een proefritje in de 11BL van Jaap (vz Den Haag) gemaakt hebben.

Rene 1 rene 2a

 

(pre-aankoop shots; “hij is wel erg wit” volgens sommigen!)

 

De week erna dus weer terug naar Malden om de koop te sluiten. De aanhouder wint zal ik maar zeggen.

Wij wonen in Den Haag en zijn geregeld in Twente (Markelo/Goor) waar ook onze Dame een stallingsplek heeft.

Inmiddels hebben we ook al met TAN-Oost kennis gemaakt via voorzitter Frans en meteen ook maar Frits die ons enigzins argwanend een trommeltrekker uit het TAN-Oost magazijn heeft geleend. De wagen stond even bij IBALO in Goor want de rem linksvoor had het begeven op een tochtje naar Diepenheim. Gelukkig is alles inmiddels weer geklaard. Mijn praktisch-technische TA kennis zit nog echt op een nul-niveau maar dat hoop ik langzamerhand wel op te krikken, alhoewel we de auto vooral voor tourtochten door het Twentse en Achterhoekse landschap gedacht hadden.

Ik ben net de 60 jaar gepasseerd en heb mijn veiligheid & organisatie consultant job achter me liggen, nu even pauze als een soort vervroegd pensioen maar ik wil in de zeer nabije toekomst met een eigen consulting winkeltje op part-time basis verder gaan.

Rene 3 Rene 4
In het bos bij Markelo

(nabij Duckville in Diepenheim met de opvolger ervoor)

 

Iets over de Dame: ze is een spierwitte 11BN uit 1951 dus een wieltje; kenteken 36-HT-08. De auto is in 1971 geimporteerd (uit Frankrijk??; moet ik nog verder uitzoeken) en door de vorige eigenaar over een aantal jaren in het buitenland gerestaureerd. Bij terugkomst in Nederland heeft Herman Lelivelt van TAN-Gelre er behoorlijk aan gesleuteld om hem werkelijk gebruiksklaar te krijgen.

Over de kleur valt niet te twisten; we hebben een heuse trouwauto die mijn vrouw Hellen inmiddels Dame Blanche gedoopt heeft. Op dit moment moet er nog aardig wat aan gebeuren om haar helemaal naar ons zin te krijgen, maar we hebben en nemen de tijd.

We hopen jullie binnenkort bij de evenementen van TAN en TAN-Oost te ontmoeten!

Gegroet, Hellen en Rene Hulleman

tsescorts.com