TAN Afdeling Oost  AFDELING OOST

Picknickrit

Op de Franse nationale feestdag was het ook voor TAN Oost een feestelijke dag, de zomerrit met picknick werd weer gehouden in het Sallandse landschap. Maarten en Rie hadden hun best gedaan om een mooie startlocatie te vinden, dus we verzamelden ons bij De Diekerhookse Mölle ‘De Hegeman’. Daar werden we ontvangen met een heerlijk bakje koffie met mogelijkheid om een krentenwegge te bestellen, terwijl ook enkele lokale nozems met antieke brommers zich verzamelden voor een rondrit. Wij hadden een opkomst van 13 auto’s, waarvan 2 DS’en en i.v.m. een weigerende Traction zelfs een MG A Coupé. We hebben met verbazing staan kijken hoe je je in zo’n auto moet vouwen, lenigheid is een vereiste! Al lang lid, maar nu eindelijk actief zijn Hein en Annie, leuk om kennis te maken!

Na zo’n uurtje gezellig bijpraten werden de routebeschrijvingen uitgedeeld, zodat iedereen zelfstandig de route kon volgen. De animo om zelf de route te lezen bleek beperkt, want de uitkomst was dat er een sliert van 13 auto’s door Salland kronkelde. Leuk om met zulk uitzicht voor en achter je te rijden; het levert ook nog eens leuke foto’s op die mijn bijrijdster heeft gemaakt. Je moet toch wat als je geen route hoeft te lezen.

Aan het eind van de rit over prachtige kleine kronkelweggetjes werden we een zandpad op geleid die op een picknickplek uitkwam. Daar pakte iedereen zijn stoeltjes, tafeltjes en hapjes uit de auto om een kringgesprek, eh, -picknick te houden. Hoewel het idee is dat iedereen in zijn eigen behoefte voorziet, kunnen veel (vooral) dames het keer op keer niet laten om extra veel lekkers klaar te maken/mee te nemen om uit te delen. Zoals jullie begrijpen vond niemand dat erg, elke smulpaap kon genieten. Toen iedereen uitgebreid geluncht had werd het snel frisser, een teken van moeder natuur dat er een einde gebreid moest worden aan het samenzijn.

Maarten en Rie, bedankt voor het organiseren van dit leuke evenement, en ik wens alle leden een heerlijk vervolg van de zomer. Tot in september!

Milan

tsescorts.com