TAN Afdeling Oost  AFDELING OOST

Mooi Mooi, Mooi en nog eens mooi
Zo typeer ik de prachtige rit met het bezoek aan het stoomgemaal en tapijtmuseum.

Mooie ontvangst op het station te Dalfsen

Mooi weer, stralende zon en droog

Mooie rit door landerijen, plaatsjes en langs watertjes

Mooie bezoeken aan het stoomgemaal en textielmuseum

Rond 10.45 uur kwamen we aan bij het Grand Café “Het oude station” waar we een heerlijke cappuccino hebben gedronken. 15 man (en vrouw) sterk zijn we om 11.30 uur in onze auto’s gestapt om richting Genemuiden te gaan. Ik ben door plaatsjes gekomen waarvan ik het bestaan niet wist. Als je mij vraagt waar ligt Holten dan zeg ik onderaan de Holterberg. Nu weet ik dat er nog een Holten is, waar we doorheen zijn gekomen. Het buurtschap Genne, Hasselt, Mastenbroek, zomaar een paar plaatsjes en buurtschappen waar we doorheen kwamen.

IMG 1520 Custom

Uiteindelijk kwamen we aan bij het Stoomgemaal Mastenbroek. Tjonge wat indrukwekkend om dit gemaal in werking te zien. Twee grote ovens zorgen ervoor dat er voldoende stoom wordt gevormd om het kolossale stoomgemaal in werking te zetten en houden. Velen van ons hebben daar met grote interesse staan kijken.

IMG 1532 Custom

Rond 13.30 uur vervolgden we de route. We gingen naar het gezellige centrum van Genemuiden en parkeerden onze bolides op de markt, bij de haven. Voor wie wilde konden we bij de viskraam wat eten. Om 14.00 uur werden we verwacht bij het tapijtmuseum. Ook daar was alles dik in orde. We werden verwelkomd en kregen na het bekijken van een video een lekkere kop koffie. Vervolgens kregen we uitleg over de tapijtstad Genemuiden. Het bleef niet alleen bij uitleg, maar we werden ook getrakteerd op demonstraties. Zo werden er kokosmatten, biezenmatten en lopers en blokmatten gemaakt. Op dit moment komt bijna al het kunstgras uit Genemuiden.

 

IMG 1550 Custom

Wie vandaag niet in de gelegenheid was om mee te gaan raad ik aan om gewoon eens naar deze musea te gaan kijken.

 

Rie te Selle en Maarten Klarenbeek, heel hartelijk bedankt voor de organisatie! Het was een geweldige dag!

 

 

 

tsescorts.com