07-05-2022 Rit in de Achterhoek

Gezamenlijke rit van TAN-Oost en SAMBA door Twente en de Achterhoek dd 7 mei 2022

Na eerst een gezellige samenkomst in ons sleutelhonk “Samba” in Azelo met koffie en versnaperingen vertrokken we omstreeks half twaalf met elf bolides met stralend weer. De rit voerde ons langs prachtige Saksische boerderijen via beukenlanen en gortdroge en vooral stoffige zandweggetjes en ontelbare bruggetjes over allerlei slootjes en riviertjes.

Geleidelijk gleden we de Achterhoek binnen met zijn eigen architectuur, de lichtglooiende weiden en akkers om de uiteindelijke bestemming te bereiken: een aardig restaurantje, gelegen net buiten Neede, op een heuvel met een heuse Hollandse molen die in de vrijwel windloze middag ook nog draaide!

Daar werd gepauzeerd op het terras in de stralende zon. Door de blijkbaar verraste waard, waardin en hun dochter werden uiteindelijk diverse drankjes, omeletten en soepen geserveerd. De laatste met een ongelooflijke hoeveelheid champignons of met meer balletjes dan tomaten! Aardige mensen, die Achterhoekers!

WhatsApp Image 2022 05 13 at 120022 PM

De terugweg verliep eveneens probleemloos en was qua route weer zeer het beleven waard en voerde ons weer veilig en wel naar ons sleutelhonk in Azelo. Uiteraard hebben we daar nog een tijdje gezellig gebivakkeerd tot een uur of vier.

Onze dank gaat uit naar Stef en Els voor het uitzetten van deze prachtige route.

Tekst: Niek.

 

Foto's: Maarten en Rie, Ruud, Adrie, Hennie